Διαδικτυακή διοργάνωση


Χαιρετισμός 

Aγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) διοργανώνει το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας από 10-13 Δεκεμβρίου 2020

Οι καταιγιστικές αλλαγές που επέφερε στην καθημερινότητά μας η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει όπως ήταν αναμενόμενο και την διεξαγωγή των Συνεδρίων. 

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ομόφωνα το ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ αποφάσισε το φετινό Συνέδριο να γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά έτσι ώστε πρωτίστως να διασφαλιστεί η υγεία όλων των συμμετεχόντων στο Συνέδριο και παράλληλα να συνεχιστεί μια επιτυχημένη μακροχρόνια εκπαιδευτική παράδοση της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ.

Η διοργάνωση του φετινού Συνεδρίου συμπίπτει με τα 60 χρόνια από την ίδρυση της το 1960 με το όνομα «Ελληνική Εταιρεία Ρευματολογίας και Υδροθεραπείας», που αργότερα μετονομάστηκε σε «Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ)» (1970) και το 2012 σε «Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ)».

Το Πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου περιλαμβάνει την Ειδική Προσυνεδριακή Εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις Ρευματικές Παθήσεις (4ο Forum των Stakeholders), Συναντήσεις με τον Ειδικό (Meet the Expert), Στρογγυλά Τραπέζια, Ειδικές Διαλέξεις, Κλινικά Φροντιστήρια καθώς και Δορυφορικά Συμπόσια και Διαλέξεις. Στόχος όλων αυτών των παρουσιάσεων θα είναι να παρουσιασθούν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τις ρευματικές – μυοσκελετικές παθήσεις στην αυγή της νέας δεκαετίας (2020-30).

Συνολικά, οι παρουσιάσεις αυτές θα αφορούν την σύγχρονη γνώση σχετικά με τους βασικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην παθογένεια (που τελικά καθορίζουν και τους θεραπευτικούς στόχους των παλαιότερων και νεότερων θεραπειών) καθώς και την κλινική εικόνα, την επιδημιολογία, τις εργαστηριακές και απεικονιστικές τεχνικές διάγνωσης και παρακολούθησης καθώς και την θεραπευτική αντιμετώπιση των ρευματικών – μυοσκελετικών παθήσεων.

Όπως πάντα, οι Ομιλητές και τα Προεδρεία που θα αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, θα απαρτισθεί από Έλληνες και Ξένους Ομιλητές και Ομιλήτριες που διαθέτουν την απαραίτηση ερευνητική και κλινική εμπειρία στα συγκεκριμένα αντικείμενα καθώς και την ικανότητα της αμερόληπτης και αντικειμενικής μετάδοσης των καίριων μηνυμάτων στους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, όπως κάθε 2 χρόνια, το Πανελλήνιο Συνέδριο δίνει την δυνατότητα για την παρουσίαση πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών από Έλληνες ερευνητές (ιδιαίτερα τους νεότερους) που ασχολούνται με τις ρευματικές – μυοσκελετικές παθήσεις. Πρέπει να τονισθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των ερευνητικών αυτών εργασιών, χρηματοδοτούνται από την ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ μέσω των Ερευνητικών Πρωτοκόλλων και Υποτροφιών, που προκηρύσσονται σύμφωνα με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς της Εταιρείας, κάθε 2 χρόνια. Οι πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των ερευνητικών προσπαθειών προέρχονται διαχρονικά σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα έσοδα Επιστημονικών Εκδηλώσεων όπως το Πανελλήνιο Συνέδριο. Έτσι η ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ πιστεύουμε ότι επενδύει με τον καλύτερο τρόπο στην παραγωγή νέας γνώσης που αφορά τις ρευματικές-μυοσκελετικές παθήσεις στον τόπο μας.

Το ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ και εγώ προσωπικά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας που θα τιμήσει τα 60 Χρόνια της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ στη χώρα μας και θα χαράξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια.


Με εκτίμηση,

Δημήτριος Βασιλόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ